Inauguratie Lunch

barack_obama_eatingVandaag zit heel de Verenigde Staten en een groot deel van de rest van de wereld voor de buis gekluisterd om de inauguratie te zien van de eerste zwarte president van de VS Barack Obama te zien. Tijdens zo’n belangrijke dag horen de genodigden ook lekker te eten. De luncheon dateert uit 11897 toen ‘the senate committee on arrangements’ de eerste lunch gaf aan President McKinley en andere gasten in de U.S. Capitol, pas in 1953 kreeg het de vorm zoals het nu is. De luncheon laat de keukens zijn uit de thuisstaten van de nieuwe president en vice president, maar is ook een reflectie van het thema van de inauguratie. De Luncheon is een vullend programma met speeches, cadeaus van de JCCIC en is een toast voor de nieuwe regering. Verder is er bij elke inauguratie een bepaald kunstwerk wat belangrijk is en in de zaal hangt. Bij deze inauguratie is het de View of the Yosemite Valley.

Wat er gegeten wordt is te zien op de Inauguration Luncheon site. Het is in ieder geval een driegangen lunch, wat ook een beetje geinspireerd is door President Lincoln. De eerste gang is een ‘fish stew’, tweede gang ‘a brace of American birds’ en de derde gang een apple sponge cake with a sweet cream glace. Elke gang zijn voorzien van speciaal geselecteerde wijnen.

Wil je de recepten thuis uit proberen? Klik hier voor een pdf bestand met de Engelstalige recepten!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.