Tafelen met Moeders en Dochters door Ching Lin Pang & Judith Perneel

Tafelen met moeders en dochtersEten staat gelijk aan leven en liefde, warmte kracht en energie. Eten bereiden is een communicatievorm waarmee je affectie en verbondenheid kan tonen. Eten laat niemand onberoerd. In ‘Tafelen met moeders en dochters’ schuiven de auteurs aan de dis met vrouwen uit België maar uit verschillende culturen komen. Er wordt een kijkje in de keuken genomen, er wordt gekookt en de recepten worden doorgegeven. Wat is het verhaal achter hun migratie, wat zijn hun eettradities, hun keukengeheimen en hoe wordt dit van generatie op generatie doorgegeven? Een boek met veel verschillende verhalen, veel foto’s en een grote variëteit aan recepten. Familierecepten die generatie op generatie meegaan, met soms aanpassingen naar de moderne keuken.

Titel: Tafelen met moeders en dochters
Auteur: Ching Lin Pang & Judith Perneel
Uitgever: Van Halewyck
Verschijningsjaar: 2001
In opdracht van:
Steunpunt allochtone meisjes en vrouwen en Gelijke kansen in Vlaanderen

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.