Foodies Januari 2009

Foodies Januari 2009Volgens de cover van dit nummer is Foodies het recept tegen de crisis. Na de dure decembermaand komen zij in dit januarinummer ook met een item over budgetkoken ‘Koken voor maximaal 2,50 per persoon’. Verder een kleine tokowijzer, meer over het Chinese nieuwjaar en bijbehorende Chinese recepten. Daarnaast ook veel winterse recepten zoals 4x zuurkool anders, een warm wintermenu, winterse salades en smoorgerechten. De ‘foodie’ gids gaat deze keer naar Middelburg om daar de lekkerste culinaire adressen te zoeken, je leest verder meer over het nieuwe kookboek ‘Twee voor twaalf’ en er is een interview met Zweedse kok Stefan Karlsson. De vaste rubrieken blijven ook, zo leer je weer nieuwe handelingen in de ‘Kookschool’, geeft Nicolaas Klei weer wijn advies, maakt Mathijs Vrieze weer een menu en wordt er weer een kijkje genomen in de kas van Boer Koekoek. Genoeg te lezen en te maken dus!

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

5 gedachten over “Foodies Januari 2009”

 1. Hoi, ik vind het heerlijk om hier rond te neuzen. Ik ben op vele magazines geabonneerd. Ik vroeg me af of jij ook zo gek als mij bent? Er zitten een paar magazines bij die ik helaas niet heb. Om jaloers op te worden. 😉 Groetjes van Jose

 2. Waar ik ben moet elke boekwinkel afgestruind worden hoor voor een paar magazines. België is een aanrader, zij hebben ook leuke Nederlandstalige ‘kookmagazines’!

  Groetjes Anja

 3. Ik woon op Texel, dus België is helaas te ver voor mij. maar abonnementen zijn de oplossing. Zo heb ik bijna alle NL kookbladen in mijn brievenbus. Maar ook enkele Engelse, zoals Waithrose met Food Illustrated, Sainsbury’s magazine, Fresh, Jamie Oliver en Easy Cook. Via de boekhandel heb ik Good Food, Olive, Vogue Australia, Donna Hay en Essen und Trinken. Ja, ik weet het klinkt gestoord, maar ze zijn mijn lust en mijn leven. En daarnaast heb ik een megaverzameling kookboeken. Vele die jij beschrijft die heb ik. ben blij dat ik niet de enigste gek ben. Misschien wel op Texel, maar niet in Nederland ;)Toen we vorig jaar gingen verhuizen naar een groter huis kwam mijn droom uit. Een muur vol Billy’s met al mijn kookboeken. Er komen nog 2 Billy’s bij. Op zolder heb ik alle kookbladen neergelegt. Ik kan geen afstand doen. Als ik eindelijk weer eens naar de stad ga, dan moet ik altijd de boekhandels afstruinen, net als jij. Heerlijk. Ik kom dagelijks hier ff rondkijken hoor.

  ps, bewaar jij ook al je aangeschafte bladen?

  Groetjes van José

 4. Geen enkel blad mag weggegooit worden, stel je voor! Zo ben ik ongelofelijk trots op tig jaargangen Tip of een doos oude kookboeken die ik via Marktplaats heb aangeschaft. Het kost inderdaad wel wat Billy’s en binnenkort kan Ikea wel weer een bezoekje verwachten. Maar gelukkig er zijn er meer 🙂

 5. Hahaha, ja dat klinkt allemaal heel bekend. Toen ik nog een puber was kocht ik de Tip al, en ik kreeg later allemaal oude jaargangen van Tip. Mijn trotsjes, ik lees ze nog graag door. Ze stralen de gezelligheid van toen uit. Mijn trots in de boekenkast is een Kook encyclopedie van 8 delen, volgens mij uit de jaren ’80. Heerlijk. En de serie van Culinaria vind ik helemaal top. Leeskookboeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.