The Great British Food Fight

The Great British Food Fight
Je moet er wel een satellietontvanger voor hebben om de Britse tv zender Channel 4 te kunnen ontvangen (voor deze zender heb je geen abonnement nodig, Channel 4 is “free to air’). Op deze zender trapt ‘nieuwkomer’ Heston Blumenthal het spits af van The Great British Food Fight. Streden vorig jaar Gordon Ramsay, Hugh Feamley-Whittingstall en Jamie Oliver tegen elkaar, nu is er een vierde kandidaat bij gekomen, en dat is niet de minste: Heston Blumenthal. The Great British Food Fight heeft als doel het beste van het Britse voedsel te kennen en het verkennen van de problemen rond de productie van levensmiddelen.

Heston Blumental start maandag 19 januari rond 22:00 met zijn driedelige serie Big Chef takes on Little Chef. In dit programma probeert hij de restaurantketen Little Chef, dat na 50 jaar bestaan in moeilijk weer dreigt te raken, van de ondergang te redden. Kan Heston een frisse wind in deze keten doen waaien? Krijgt de keten ‘Little Chef’ weer voldoende inspiratie om het nog eens 50 jaar vol te houden?

Gordon Ramsay maakt het programma ‘The Great British Nightmares’ waarin Gordon de kijker leert hoe ze hun plaatselijke restaurants moeten ‘betuttelen’ zodat ze over een paar jaar nog steeds goed draaien of het nog veel beter doen dan eerst. Daarnaast geeft Gordon Ramsay tips aan de restaurant uitbaters hoe zij om moeten gaan met de krediet crisis.

Hugh Feamley-Whittingstall keert terug met het programma Chicken, Hugh & Tesco Too. Hierin gaat hij weer proberen deze grote retailler over de streep te halen om toe te treden tot de ‘vrije uitloop kippen revolutie’.

Na de strijd tegen de kuiken slacht komt Jamie Oliver met het programma Jamie saves our bacon. In dit programma onderzoekt Jamie waarom de Britse varkenshouders steeds minder handel krijgen en laat zien hoe je betere keuzes maakt over het voedsel wat je eet door te laten zien hoe de varkens leven en overlijden om varkensvlees, ham en spek op ons bord te krijgen. Heeft het stukje vlees eigenlijk wel een goed leven gehad?

Deze ‘Great British Food Fight’ belooft dus weer spraakmakende programma’s te laten zien! Kijk hier alvast de trailer:

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.