Restaurant De Kas

Restaurant De KasRestaurant De Kas is een begrip in Amsterdam, restaurant De Kas is het restaurant, naast dat het gevestigd is in een restaurant, alles wat op tafel zet zelf kweekt. Je eet er dus werkelijk wat er die dag geoogst wordt. In dit boek wordt een kijkje genomen in de keuken van dit restaurant. Eigenaar en topkok Gert Jan Hageman schreef dit boek over zijn bijzondere restaurant in de uit 1926 stammende kweekkassen van de Amsterdamse groenvoorziening. Wat is de geschiedenis van De Kas en wat is het geheim van De Kas? Die vragen worden beantwoord in dit boek. Vervolgens beginnen de hoofdstukken met recepten, hoofdstukken die stuk voor stuk poetische namen hebben, zoals aardappelliefde, lentebrenger of medicinale verrukking. Elk hoofdstuk begint met een leuke inleiding en vervolgens de recepten die elk weer een inleiding hebben met de hoe en wat van het recept. Handig zijn de basisrecepten, bewaartips, leveranciersadressen en de kwaliteitscriteria die De Kas stelt aan haar groenten. Kortom met dit boek kan je een goede blik werpen in de keuken van restaurant De Kas.

Titel: Restaurant De Kas
Auteur: Gert Jan Hageman
Uitgever: Studio Rozen
Verschijningsjaar: 2004

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)