Winnaar Tefal Pannenset!

Pan in het land Tefal Tefal Pannenset


De winnaar van de actie die Brutsellog met Tefal heeft georganiseerd is Nancy Meijer met haar kookverhaal over ‘Apekooltjes’ oftewel spruitjes. In ieder geval Nancy van harte gefeliciteerd. De pannenset zal binnenkort jouw kant opkomen!

Hieronder lees je het kookverhaal en het bijbehorende recept:

Kookverhaal:
Toen mijn zusje in het ziekenhuis lag ging ik oppassen op haar kindjes. Ik wilde spruitjes eten maar de kinderen zeiden dat ze geen spruitjes lusten. Ik heb toen een pannetje gemaakt van gehaktballetjes en spruitjes in een sjuutje van tuinkruidenbouillon geserveerd met aardappelpuree en vertelde de kinderen dat het apekooltjes waren. Ze hebben heerlijk zitten smullen van de “apekooltjes – spruiten”.

Recept:
Kook de spruitjes bijna gaar in water met daarin een tuinkruidenbouillon tablet. Maak het gehakt aan zoals je gewend bent en draai er kleine balletjes van (ter grootte van de spruitjes). Als het gehakt gebraden is doe je de spruitjes met het kookwater bij de gehaktballetjes en laat het geheel nog 5 minuutjes doorkoken. Serveer er aardappelpuree bij.

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)