Kookboek voor Dordrecht Gasfornuizen door C.H. Van Donselaar Dijksterhuis

Kookboek voor Dordrecht Gasfornuizen - C.H. Van Donselaar-DijksterhuisDit kookboek is speciaal uitgeven voor gebruikers van Dordrecht gasfornuizen en is geschreven door C.H. van Donselaar-Dijksterhuis en koste destijds zes gulden vijftig. Het boekje begint met een uitleg over het Dordrecht gasfornuis. Vervolgens beginnen de recepten, die helaas soms doorlopen op de volgende pagina. In het totaal vind je 358 recepten in dit kookboek voor allerlei maaltijdmomenten, er zijn geen foto’s van het eindresultaat in dit kookboek. Het boek eindigt met een aantal reclames voor Dordrecht producten.

Titel: Kookboek voor Dordrecht Gasfornuizen
Auteur: C.H. Van Donselaar-Dijksterhuis
In opdracht van: Nell & Stutterheim verkoopkantoor

(135 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

8 gedachten over “Kookboek voor Dordrecht Gasfornuizen door C.H. Van Donselaar Dijksterhuis”

 1. Hallo, ik ben eigenlijk opzoek naar het kookboek voor een dordrecht gasfornuis ik gebruik zo’n fornuis dagelijks maar zou graag zo’n boek erbij hebben ivm instellingen van de ovenstanden voor cake of pizza te bakken zou jij het boek willen verkopen?? en wat zou je er voor willen hebben eventueel. laat het me weten aub. vr gr henk.

  1. @ Henk,

   Je kent duidelijk de website Boekwinkeltjes.nl nog niet… 🙂
   Ik heb even voor je gekeken op de site van boekwinkeltjes.nl en er staan meerdere exemplaren van het ‘Kookboek voor Dordrecht Gasfornuizen’ van C.H. Van Donselaar-Dijksterhuis te koop op deze site. Succes met de aankoop!

 2. Pardon writing in English; I can read it but am not comfortable writing it! I’m actually in search of a recipe from this book. When my mother died, I inherited her re pie file. One of the things she used to make was a Hazelnoottaart. I was hoping to make it, and found her recipe card, but all it said was “Zie Dordrecht Kookboek, recent #281, p. 159” Would you by any chance have this page and could you scan it if you do?

  1. I have got a copy of the book, but the recipe for Hazelnoottaart is number 287 on page 172. I guess I have an earlier or later version of the book your mum used. If you leave your email address in the comments, I will scan the recipe and email it to you. Hope to hear from you soon.

  1. Hallo Ria,

   Gezien het grote tijdsverschil van je aanbod waag ik toch een poging. Mijn dochter het deze week in een kringloopwinkel in Utrecht een gasfornuis van het merk Dordrecht gekocht. helaas zonder de gasslang. Nu heb ik bij een bouwmarkt een gasslang gekocht maar nu blijkt hij niet te passen omdat de aansluiting aan het fornuis een kleiner formaat heeft dan de aansluiting aan de gasvoorziening. Weet jij of in dit boekje ook iets vermeld stond over de maten van de gasslang koppelingen? Mocht je het boek nog hebben heb ik hierin interesse indien wij het probleem van de gasslang kunnen oplossen. Ik zeg je bij voorbaat dank voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.