Groot Nieuw Volledig Oost Indisch Kookboek door Koba M.J. Catenius van der Meijden

Groot Nieuw Volledig Indisch KookboekGroot nieuw volledig Oost-Indisch kookboek is een herdruk van de in 1925 derde herziene druk van dit boek. Het enige wat is toegevoegd in dit boek is het voorwoord van Johannes van Dam. Het boek heeft maar liefst 1381 recepten “voor de volledige Indische rijsttafel met een belangrijk aanhangsel voor de bereiding dier tafel in Holland’. Mevrouw Koba Catenius – van der Meijden volgde een opleiding aan het ‘Institut International d’Alimentation et Cuisine’ in Parijs. Deze Indische kookbijbel schreef zij om de Indische culinaire cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Het boek is nog geheel in de originele stijl gedrukt. Dat wil zeggen met typische typmachine letters en natuurlijk in de ‘Oud-Hollandsche’ spelling. Desalniettemin blijft dit boek heden ten dage nog steeds een ware kookbijbel.

Titel: Groot nieuw volledig Oost-Indisch kookboek
Auteur: Koba M.J. Catenius-van der Meijden
Uitgever: Tirion
Verschijningsjaar: 2002

(49 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.