De Inmaak door Koba M.J. Catenius Van Der Meijden

De Inmaak - Koba M.J. Catenius - Van Der MeijdenHoe kan je producten langer bewaren? Dat was een belangrijke vraag in de tijd dat er nog geen koelkast of diepvries bestond. Het antwoord hierop was inmaken. Dat kon op verschillende manieren. Deze manieren heeft Koba Catenius-Van Der Meijden beschreven in dit boekje. Dit kan zijn in ’t zout, gedroogd, gesteriliseerd, in ’t zuur, in gelei en ga zo door. Op een duidelijke manier wordt beschreven hoe je verschillende groenten, fruit, vis of vlees kan inmaken. Leuk zijn de recepten voor de jams. Zo krijg je een echt ouderwets lekkere jam thuis. De laatste pagina’s van dit boek bevatten nog reclames uit die tijd.

Titel: De Inmaak
Auteur: Koba M.J. Catenius – Van Der Meijden
Uitgever: J.H. de Bussy
Verschijningsjaar: 1918

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.