Van Spit en Grill door Heleen A.M. Halverhout

Van Spit en Grill - Heleen A.M. HalverhoutHet kookboekje ‘Van Spit en Grill’ is een geheel herziene uitgave van het kookboekje ‘Mixed Grill’ wat reeds in 1959 is verschenen. Een boekje wat over grillen gaat was nodig omdat steeds meer mensen het gemak van de grill gingen ontdekken, al dan niet voor de slanke lijn. Het boekje begint met meer informatie over het grilleren, wat is het, waarom doen we het en alle middelen en hulpmiddelen om te grilleren worden op een rij gezet. Vervolgens beginnen de recepten die zijn onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: ‘borrelhapjes’, ‘voorgerechten, lunchgerechten, snacks’, ‘over vlees en biefstuk’, ‘aan roosterpennen gegrilleerd’, ‘allerlei van het spit’, ‘vis’, ‘wild en gevogelte’, ‘wat geeft u bij een gegrilleerd gerecht’, ‘dranken’, ‘nagerechten’, ‘over barbecuen’, ‘barbecuesausen’, ‘salades’, ‘enkele barbecuemenuutjes’ en ‘het geheimzinnige woord:infrarood’. Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door een inleiding waarbij praktische tips over het onderwerp wordt gegeven. In dit boekje zijn een klein aantal foto’s opgenomen. Een groot aantal recepten heeft een vervolg op de andere pagina waardoor je tijdens de bereiding van een recept pagina’s moet omdraaien.

Titel: Van Spit en Grill
Auteur: Heleen A.M. Halverhout
Uitgever: van Dishoeck
Verschijningsjaar: 1974

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Van Spit en Grill door Heleen A.M. Halverhout

  1. Van Spit tot Grill, zit al in gepakt in de container, die weer terug naar Holland gaat als ons huis verkocht is.