Macrobiotisch Kookboek door Calvin Holt & Patch Caradine

Macrobiotisch Kookboek - Calvin Holt & Patch CaradineDit boekje over het Macrobiotisch dieet is in Nederland en België verschenen in 1973 en is een vertaling van het boek ‘Zen hash: recipes for peaceful revolution’ van de schrijvers Calvin Holt en Patch Caradine. Volgens het boekje zijn liefde, vrede en bruine rijst de basiselementen voor het macrobiotisch koken. De basiselementen zijn in volmaakte harmonie samengevoegd en leveren zo volwaardig voedsel op. De nadruk bij macrobiotisch koken ligt op granen en gewassen die zonder bestrijdingsmiddelen gekweekt worden. In dit boekje maak je kennis met de macrobiotische voedingsleer. Herken de macrobiotische begrippen, de lijst van ingrediënten en maak de verschillende macrobiotische recepten uit dit boekje. De inhoud van dit boek is verdeeld in de volgende hoofdstukken: ‘het huisaltaar oftewel ons kookboek’, ‘en nu de praktijk in’, ‘bruine rijst en andere magische granen’, ‘de gruwelijke groenteproblematiek’, ‘geen sleur maar geur met soep’, ‘deeg en beslag’, ‘tempuratijd in de tempel’, ‘vis en schaaldieren’, ‘snelle sausjes’, ‘gedisciplineerde toetjes’, ‘dranken’, ‘wat is er allemaal te koop?’ en ‘waar is het allemaal te koop’. In dit pocketboekje zijn geen foto’s geplaatst maar zijn er her en der verspreidt door dit boek wel zwart-wit illustraties te zien. De recepten hebben vaak een vervolg op de volgende pagina wat misschien onhandig is tijdens het bereiden.

Titel: Macrobiotisch Kookboek
Auteur: Calvin Holt & Patch Caradine
Uitgever: Het Spectrum
Verschijningsjaar: 1973

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Macrobiotisch Kookboek door Calvin Holt & Patch Caradine”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.