Bakken Is Een Genoegen door Dr. August Oetker

Bakken Is Een Genoegen - Dr. August OetkerIedereen kent nu nog steeds de bakproducten van Dr. Oetker wel. Dit kookboekje is een verbeterde uitgave van de eerste uitgaves met recepten van Dr. August Oetker zelf en kostte destijds maar 15 cent. Verbeterd zijn het aantal recepten, goedkoper te bereiden en eenvoudiger te bereiden, volgens Dr. Oetker. Het boekje begint met een een aantal wetenswaardigheden rondom bakken. Vervolgens beginnen de recepten die voorzien zijn van een voorbeeld van het eindresultaat in een kleurentekening. Het boekje is ingedeeld in de rubrieken: 3 rubrieken met verschillende koeken en cakes, 5 rubrieken met verschillende taarten, 2 rubrieken met klein gebak, vet gebak en een rubriek met de meest gewilde manier om Dr. Oetker puddingen op te dienen. Als laatste heeft de importeur van Dr.Oetker producten Inhama nog een aantal advertenties in het boekje voor een Dr. Oetker’s patent-beslaglepel en een D.Oetker panhouder. Leuk zijn de foto’s van de Dr. Oetker fabriek. Dit boekje mag dan al heel oud zijn, en de spelling misschien totaal anders dan onze hedendaagse spelling, de recepten zijn nog altijd goed te maken. De meeste Dr. Oetker artikelen die in dit boekje zijn gewoon nog verkrijgbaar in de supermarkt.

Titel: Bakken is een genoegen
Auteur: Dr. August Oetker
In opdracht van: Inhama, Internationale Handel Maatschappij van Verbruiksartikelen n.v. Amsterdam

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

0 gedachten over “Bakken Is Een Genoegen door Dr. August Oetker”

  1. Het is weliswaar een oud boekje, maar het blijft leuk, en lekker, om er af en toe iets uit te bakken. Mijn moeder maakte zo’n goede 40 jaar geleden wel eens zelf ijs en ook voor het maken van ijs staan er recepten in dit boekje. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ijs maken nog nooit geprobeerd heb. Ik koop mijn ijs altijd bij de supermarkt… šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.