Grootmoeders Kookkunst door Stefaan van Laere

Grootmoeders kookkunstGrootmoeders Kookkunst (in de keuken van (n)u) is een kookboek met traditionele recepten uit zowel de Vlaamse als Waalse keukens. De recepten in dit boek worden aangevuld met boeiende verhalen over de herkomst van de eeuwenoude ingrediënten van Stefaan van Laere. Verder geeft kruidenvrouw Winiefred van Killegem allerlei praktische tips.

Het boek begint met een hoofdstuk ‘oppeppersom thuis te maken’, met de recepten uit dit hoofdstuk maak je oppeppende drankjes tegen bijvoorbeeld een kater. Vervolgens is het ingedeeld in de hoofdstukken ‘groenten, granen en fruit’, ‘vlees, vis en zuivel’, ‘ brood en gebak’, ‘speciale bereidingen’ en ‘geheimen van oma Winiefred’. In dit hoofdstuk geeft Winiefred haar kruiden geheimen prijs.

Het is een leuk kookboek voor iedereen die nu wil genieten van ‘grootmoeders kookkunst’ thuis of zich wil verdiepen in gerechten uit de verschillende streken van België.

Titel: Grootmoeders Kookkunst in de keukens va (n)u
Auteur: Stefaan van Laere
Uitgever: Davidsfonds
Verschijningsjaar: 2008
Winkelprijs: 10,00

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.