Prijatnogo Appetita! door Diana Dubois

Prijatnogo Appetita! is Russisch voor eet smakelijk. Dit boek bevat een keur aan Russische recepten die begeleid worden door citaten uit de Russische literatuur. Schrijfster Diana Dubois heeft een gedegen onderzoek gedaan naar de Russische keuken en naar de smakelijke citaten over eten en drinken van beroemde en minder beroemde Russische auteurs. Van een groot aantal Russische auteurs wordt een korte biografie geschreven. Enkele Russische auteurs die in dit boek genoemd worden zijn onder andere Antonina Dimitryjevna Koptjajeva, Andrej Georgievitsj Bitov en Ivan Aleksejevits Boenin. De recepten hebben elk hun Russische naam behouden als onderschrift van hun Nederlandse naam. Veel recepten worden vooraf gegaan door een korte beschrijving over waar het vandaan komt of waarom het juist daarom op die manier bereid wordt. Verder staan er een groot aantal foto’s in van het eindresultaat van de recepten, foto’s van de Russische auteurs die in dit boek worden genoemd en foto’s uit Rusland zelf.

Prijatnogo Appetita! is een smakelijk boek wat interessant is voor iedereen die zich wil verdiepen in de Russische keuken en in de Russische literatuur.

Titel: Prijatnogo Appetita!
Auteur: Diana Dubois
Uitgever: Dubois
Verschijningsjaar: 2005

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.