De Afvallers XXL (de Succesformule voor een Gezond Gewicht) door Yneke Vocking

De afvallers XXLWellicht ken je het populaire SBS6 programma ‘De Afvallers XXL‘. Van dit programma is een boek verschenen ‘De Afvallers, de succesformule voor een gezond gewicht’. Dit boek is geschreven door de afvallerscoach Ir. Yneke Vocking.

Het boek begint met een voorwoord van Prof.dr.ir. Jaap C. Seidell van de VU Amsterdam. Vervolgens schrijft Yneke Vocking, de schrijfster zelf over haar verloren kilo’s, ‘de Afvallers XXl’ en het geheim van de verloren kilo’s. Daarna is het werken geblazen en beginnen de regels om je kilo’s op een goede manier kwijt te raken. Eet bijvoorbeeld 6x per dag, niet meer en niet minder, ga dagelijks een uur sporten en kies je doel. Naast de regels om op een goede manier de kilo’s kwijt te raken komt ook de presentratrice en de andere afvalcoaches van De Afvallers XXL aan het woord. Zo verteld Marlayne Sahupala dat zij vooral geraakt was door de kinderen en verteld Imro Beuk dat hij nu dik zou zijn geweest als zijn broer hem niet had meegenomen naar de sportschool. De laatste 12 overgebleven gezinnen die mee hebben gedaan komen allen uitgebreid aan woord. Wat zijn hun ervaringen met deze succesformule? Houden zij dit nieuwe leefpatroon vol?

Naast de voeding- en beweegtips worden er ook veel tips gegeven door de styliste Estella Verwaal en kapper Jeffrey Janssen van ‘de Afvallers XXL’. Alle vragen die je kan bedenken op gebied van voeding en beweging worden op een duidelijke manier beantwoord. Verder vind je door dit boek veel tips en handige lijstjes om de strijd met de kilo’s te kunnen volhouden, zoals alle ‘afvalkwaaltjes’ op een rij, hoe je kan genieten van de feestdagen en toch afvalt en een plan om vegetarisch af te vallen.

De Afvallers XXL, de succesformule voor een gezond gewicht is natuurlijk helemaal compleet met het voedingsplan voor 4 weken. Per dag wordt beschreven wat je per dag aan ontbijt, lunch, avondeten en als tussendoor mag eten. Hierbij staat een icoontje van een man, dit betekent dat de man dit meer mag hebben dan een vrouw. Het gerecht van het avondeten wordt duidelijk beschreven en heeft een foto van het eindresultaat. De recepten zijn niet moeilijk, iedereen kan de recepten zelf thuis maken met producten die makkelijk in de supermarkt te koop zijn. Voor elke week is er een variatielijst beschreven zodat als je echt iets niet lust, je het op een goede manier kan vervangen door een ander product.

Om dit ‘afvalboek’ beter te ondersteunen kan je ook het ‘werkboek aan de muur’ van de Afvallers XXL kopen. Met een centimeter, stickers en tips maakt dit werkboek het leuker om alleen of samen af te vallen. Heb je het boek ‘De Afvallers XXL’ al gekocht (of ga je het kopen). Vul dan ook de registratiecode van het boek in op de site van Yneke Vocking. Je ontvangt dan een gratis nieuwsbrief voor een extra steuntje in de rug in je email met tips, nieuwe recepten en antwoorden op veelgestelde vragen.

Heb je de Afvallers XXL gevolgd (en ga je ook zeker de tweede serie volgen bij SBS6) en wil je sowieso van je december kilo’s af of uberhaupt van je overgewicht af dan is dit boek zeker een aanrader door de duidelijke antwoorden op vragen waarmee je als afvaller echt mee kan worstelen.

Titel: De Afvallers XXL (de Succesformule voor een Gezond Gewicht)
Auteur: Yneke Vocking
Uitgever: Thoeris
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789072219442
Winkelprijs: 17,95

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.