Vis en Zeevruchten

Vis en Zeevruchten TuebnerVis en Zeevruchten is een boek wat elke visliefhebber in de kast moet hebben staan! Alle vissen en zeevruchten die enigszins gebruikt worden voor consumptie worden hierin beschreven.

Het boek is verdeeld in het vis gedeelte en zeevruchten gedeelte. Beide zijn weer onderverdeeld in warenkennis en praktische keukentips. Elk deel begint met een kort overzicht van respectievelijk de consumptie vissen en zeevruchten. Van elke vis en zeevrucht is er een foto in dit boek met de latijnse naam en benamingen in andere talen. Verder wordt van elke vis en zeevrucht vermeld, wat de kenmerken zijn, wat het leefgebied is en wat de toepassing op het gebied van consumptie is.

Na de opsomming van de diverse consumptie- vissen en zeevruchten volgt een gedeelte met praktische keukentips. Leer de kwaliteit van vis herkennen, de verschillende gaarmethodes van de vis en het fileren van de verschillende soorten vis. In de praktische keukenkennis voor zeevruchten leer je de juiste techniek toepassen. Hoe pel je bijvoorbeeld een garnaal, dit boek heeft het duidelijk stap-voor-stap in beeld gebracht, hoe verwijder je de schaal van grote schaaldieren en hoe open je schelpen.

Verder worden er in dit boek een aantal ‘keukengeheimen’ verklapt, zoals wat de professionele koks hanteren bij de bereiding van vis, een klein abc van de haring, alles over de oesterkweek en meer over de inktvis en zijn inkt.

Iedereen die al dan niet professioneel gerechten bereid met vis en/of zeevruchten hoort dit boek te leven. Het boek biedt een schat van warenkennis en praktische keukentips.

Klik hier of hier of hier voor een Duitstalig voorproefje.

Titel: Vis en Zeevruchten
Uitgever: Teubner
Verschijningsjaar: 2007
In opdracht van: Metro
ISBN: 9783833810947

(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Vis en Zeevruchten

  1. Dit boek heb ik zelf gekregen. Degene van wie ik het heb gekregen heeft het van de Belgische Metro (Makro) vandaan. Uitgever is Teubner, is een Duitse uitgeverij, het boek is niet zo bij Bol of in boekhandels te krijgen.

  2. @Caroline

    Ik bied mijn exemplaar van dit boek op Marktplaats aan. Zoek maar eens op de site dan kun je het vinden. Je kunt er op bieden. Ik kan je beloven dat het boek in goede staat is.

Reacties zijn gesloten.