12 Maanden Lekker Eten

12 maanden lekker eten albert heijn 2008Na ruim 20 jaar is er een nieuwe editie van het Albert Heijn kookboek ’12 Maanden Lekker Eten’. Net als de editie uit 1987 is ook deze editie van 12 maanden lekker eten verdeeld in de 12 maanden van het jaar. De hoofdstukken worden vooraf gegaan aan een korte inleiding over het eten en gewoontes rondom het eten in de specifieke maand. Vervolgens komt er een korte opsomming van de aardappels, groenten en fruit wat er in die maand het lekkerst is. Het wordt in het kookboek ’12 maanden lekker eten’ koken volgens de seizoenen. Elk recept is voorzien van bereidingstijden en voedingswaarden. Sommige recepten worden voorzien van wijntips en weer andere recepten worden voorzien van een foto van het eindrecept. De recepten in dit boek zijn berekend op 4 personen en zijn in duidelijke stappen beschreven zodat iedereen de recepten kan maken. Her en der vind je in dit boek allerlei tips bij de recepten en weetjes over de verschillende seizoensproducten.

Het kookboek heeft in het totaal 455 pagina’s, iets minder dan de editie van 21 jaar geleden. Het is een kleurrijk boek geworden en is voorzien van een leeslint. Wordt deze editie van ’12 maanden lekker eten’ net zo populair als zijn voorganger en wordt het ook het meest gewaardeerde kookboek van de Albert Heijn? Met de frisse wind die door de recepten is gegaan zou het moeten lukken!

Via de Albert Heijn site kan je alvast een voorproefje nemen van het boek van de volgende recepten: varkensfilet met appeltjes en knoflook, kip met reuzengarnalen in amandelsaus, speculaastaart met peer, prei met pekelvlees en salieboter, zeewolf op prei uit de oven en penne met pompoen.

**12 Maanden Lekker Eten is op 3 november jl. overall prijswinnaar van het Kookboek van het Jaar 2009 verkiezing en daarnaast ook winnaar in de categorie beste Nederlands kookboek!**

Titel: 12 Maanden Lekker Eten
Verschijningsjaar: 2008
In opdracht van: Albert Heijn

(63 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “12 Maanden Lekker Eten”

  1. Ik had al een reactie achtergelaten bij de oudere versie, maar nu zag ik dat dit boek uit 2008 ook op deze site staat 🙂
    Nogmaals: Het is zéér de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.