Smaakwereld 4/2008

Smaakwereld 4-2008De laatste Smaakwereld van dit jaar ligt weer in de schappen! De thema’s wild en worst zijn een kleine rode draad in dit nummer. Verslaggeefster Dorien Dijkhuis ging, in grote gewetensnood, mee op hertenjacht en kreeg ‘Bambi’ in het vizier. Lees haar verhaal over de hertenjacht. Liever gewoon een hertenbiefstukje met kerst? Lees dan de 6 stappen om de perfecte hertenbiefstuk te bereiden. Wat vind de keuken van ‘wild’ in de keuken? Johan Reker van restaurant De Echoput verteld en heeft recepten voor ossobuco van hert en transparante ravioli van hert met bleekselderijmousse en krokante croutons. In de rubriek ‘Beeldverhaal’ is de evolutie van het wilde vlees in beeld gebracht. Naast al het wild is worst een ander thema in Smaakwereld. Red de Gelderse worst! Het schijnt te kunnen dat je als geboren en getogen Nederlander nog nooit een echte rookworst hebt gegeten! De rookworst mag niet verdwijnen van het Nederlandse culinaire erfgoed. Wil je zelf worst maken dan is er op 21 februari een workshop waar je zelf worst leert maken. Smaakwereld abonnees krijgen 10 euro korting! Naast de roep om de Gelderse worst te behouden een item over het eerherstel van bloedworst. Deze reportage is de derde in reeks op de zoektocht naar het lekkerste van Vlaanderen, ook deze reportage kan als schokkend worden ervaren. Leuk is het item ‘Snufje gezondheid’, leer opnieuw waarom specerijen gezond zijn en voor welke kwalen ze goed zijn. Verder is er nog echt veel meer te lezen in deze Smaakwereld zoals onder andere de kruidkoek van Aurelien Poirot, cursus koffiemaken en proef de smaken van de Schotse Whiskey!

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.