Vegeterranean door Alberto Musacchio & Malu Simoes

VegeterraneanVegeterranean is een kookboek wat een blik werpt in de vegetarische keuken van hotel Azienda Agrituristica Montali. Op een bevlogen manier geven schrijvers Alberto Musacchio en Malu Simoes da Cunha een nieuwe kijk op de vegetarische keuken. Al 14 jaar runnen zij een hotel in de streek Umbrië in Italië waarbij zij uitsluitend culinaire vegetarische gerechten serveren aan hun gasten in het restaurant.

Het boek is ingedeeld in basisrecepten, de verschillende eetmomenten en menugangen. De recepten bevatten foto’s van het eindresultaat en sommige recepten zijn voorzien van stap-voor-stap foto’s. Daarnaast veel informatie over de gebruikte ingrediënten en veel bijzondere verhalen van de eigenaars. De recepten zijn Italiaans maar met uitstapjes naar andere mediterrane landen. Dus geen standaard Italiaanse gerechten, maar gerechten met een twist. Als afsluiter in dit kookboek ontbreken de ‘dolci’, allerlei heerlijke zoete desserts en taarten, niet.

Voor de Nederlandstalige editie van ‘Vegeterranean’ heeft tv-presentatrice Antoinette Hertsenberg een kookcursus gevolgd bij Montali. Van deze kookcursus doet zij uitgebreid verslag in dit kookboek, zowel in woord als beeld. Raak net als Antoinette bevlogen van deze bijzondere vegetarische keuken.

Titel: Vegeterranean
Auteur: Alberto Musacchio & Malu Simoes
Uitgever: Karakter Uitgevers
Verschijningsjaar: 2008
Winkelprijs: 34,95

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.