Eetlust door Aranka van der Pol

eetlust aranka van der polWie kan dat zeggen dat je met 10 wereldkoks aan tafel hebt gezeten,dat je het mobiele nummer hebt van Gordon Ramsay, dat je hebt gegeten in het restaurant wat de meeste reserveringen krijgt ‘El Bulli‘ en dat je met Herman den Blijker op konijnen hebt gejaagd. Culinaire journaliste Aranka van der Pol kan dit zeggen. Voor het boek ‘Eetlust’ heeft zij samen met fotograaf Frank de Ruiter de wereld afgereisd om door te dringen in het hart van de kokswereld. Vragen als wat moet je in huis hebben om topkok te zijn? Waarom sta je als topkok uren en uren achter de hete kachel? Wat wakkert het vuur aan? Alle interviews zijn geanalyseerd door Wassili Zafiris en daaruit komen boeiende karakterschetsen van de topkoks. Wat schuilt er werkelijk achter de grote namen Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Nigella Lawson, Sergio Herman, Herman Den Blijker, Ferran Adria, Nadia Santini, Anthony Bourdain, Alain Passard en Curtis Stone?

Voor dit boek is de hele wereld afgevlogen, zijn er gerechten gegeten waarvan je denkt lust ik dit? Tuurlijk, want het is gemaakt door een van de beste ter wereld, slaap te kort opgedaan want ook het normale werk ging door. Maar dat is allemaal niet voor niets geweest want dit is een uniek boek geworden. De topkoks ontrafelt tot op het bot, een recept van elke topkok. Een culinair en psychologisch boek wat mooi in beeld is gebracht. Het boek leest lekker weg en bied je een uniek kijkje in de wereld van een topkok.

Eetlust is het eerste boek van Aranka van der Pol, culinair journaliste bij de Telegraaf.

Titel: Eetlust
Auteur: Aranka van der Pol
Uitgever: The House of Knowledge in samenwerking met de Telegraaf
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789085104827
Winkelprijs: 24,95

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.