Over Eten & Koken door Harold McGee

Over eten & koken harold mcgeeNa 20 jaar is de kookencyclopedie ‘Over Eten en Koken’ van Harold McGee volledig herzien. Het boek bevat maar liefst 960 pagina’s vol informatie over alledaagse keukenkwesties maar ook fascinerende kwestie met een wetenschappelijke achtergrond. Koken is in principe een scheikundig proces en de schrijver legt op een duidelijke wijze uit waarom het ene kookproces wel kan en de andere niet. Hoe ontstaan smaken, wat hebben de moleculen daarmee te maken.

Eigenlijk is Over Eten & Koken onmisbaar voor iedereen die zich wil verdiepen in het koken. Het boek lees je niet in 1x uit, daarvoor biedt het teveel informatie maar is als naslagwerk in de keuken bijna onmisbaar.

Eigenlijk vond Harold McGee het een vreemde roeping ‘schrijven over de chemie van levensmiddelen en koken’. Na enkele jaren lesgeven besloot hij toch dit boek te schrijven. Een boek over de wetenschap van het leven van alledag. Dit resulteerde in het boek ‘Over Eten en Koken’.

Bekijk hier een video over het boek: Over Eten en Koken van Harold McGee

Titel: Over Eten en Koken
Auteur: Harold McGee
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2006
Winkelprijs: 49,95

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.