Jamie’s Kookrevolutie door Jamie Oliver

Jamie's Ministry Of FoodAlweer het negende kookboek van de bekende tv-kok Jamie Oliver. Dit kookboek van Jamie heeft als onderschrift dat echt iedereen kan leren koken in 24 uur. Jamie Oliver heeft dit kookboek geschreven door mensen die hem vertelden dat ze echt niet konden koken en het ook nooit zouden kunnen leren. Met dit kookboek probeert Jamie Oliver een ware kookrevolutie te ontketenen. In het kookboek vind je een verklaring waarbij je een belofte doet dat je minstens 1 recept uit elk hoofdstuk leert en ook bereid en dat je de recepten ook persoonlijk doorgeeft aan twee of meer vrienden onder de voorwaarde dat zij het hetzelfde zullen doen. Naast het kookboek kan je via de speciale site nog meer recepten vinden die je gratis kan downloaden en kan je je ervaringen delen in het forum.

Maar wat is het kookboek? Het zijn voornamelijk makkelijke recepten en sommige zijn ietwat moeilijker, maar in ieder geval zijn alle recepten voorzien van een foto van het eindresultaat en worden alle handelingen die je tijdens de bereiding moet doen ook duidelijk in beeld gebracht. Het kookboek begint met een uitleg over de noodzakelijke spullen die je echt in je keuken moet hebben, zoals de keukenuitrusting en alle ingrediënten die je al op voorhand in je keukenkastje ‘moet’ hebben. Daarna 14 hoofdstukken vol recepten met onder andere twintig minuten maaltijden, liefdevolle salades, preventieloos gehakt, klassieke vis en zoete dingen. Echt van alles wat. Door het boek heen vind je portretten van mensen die Jamie ooit vertelden niet te kunnen koken maar nu toch hebben leren koken en gerechten klaarmaken met een echt “wauw-effect”.

“Lumen Accipe et Imperti’ (ontvang het licht en geef het door) is dan ook de afsluitzin in dit boek.

Jamie Oliver is bekend geworden door het tv-programma ‘The Naked Chef’ van de BBC. Inmiddels heeft hij al meerdere tv-programma’s op zijn naam waaronder zijn laatste ‘Ministry of Food‘, welke hoort bij dit boek maar helaas nog niet wordt uitgezonden in Nederland en België. Daarnaast heeft hij meerdere restaurants op zijn naam staan ‘Fifteen‘, waarvan er een zich in Amsterdam bevindt! Dankzij het Feed me Better project (bekend van School Dinners) heeft de Britse politiek het beleid positief aangepast en zijn ‘de School Dinners’ in Engeland een stuk beter!

Titel: Jamie’s Kookrevolutie
Auteur: Jamie Oliver
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2008
Winkelprijs: 34,95

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)