Raapsteeltje door Simone Kroon & Sandor Schiferli

Raapsteeltje simone kroon sandor schiferliRaapsteeltje, het kookboek van Simone Kroon en Sandor Schiferli is een kookboek over het heerlijke eten in Nederland. Het is een culinaire zoektocht naar de echte producten van Nederlandse bodem. Zo vind je in de Achterhoek de ‘kraaikophoen’, in het Friese Stellingerwerf de nagelkaas & Fryske droage worst en in Zuid Beveland de Oosterschelde kreeft, lamsoor en zeekraal.

Alle Nederlandse producten worden uitgebreid besproken, de traditionele wijze van eten wordt vermeldt, wanneer is het seizoen voor het product en waar kan je het kopen. De producent kan zijn verhaal over zijn producten vertellen en daarna volgen verschillende recepten met het product. Typische Hollandse gerechten komen aanbod zoals balkenbrij (maar dan met garnalen), en ook minder typische Hollandse gerechten maar wat modernere gerechten zoals de Naegelholt BonBons. Raapsteeltje staat boordevol foto’s van de producten, van gerechten en van de producenten en hun omgeving. Daarnaast vind je her en der grappige illustraties.

Raapsteeltje is een kookboek voor mensen die koken met de seizoenen en de producten niet in de supermarkten kopen maar bij de lokale producent. Met dit kookboek krijg je in ieder geval weer voldoende tips voor nieuwe adressen!

** Raapsteeltje is verkozen tot kookboek van het jaar 2008! **

Titel: Raapsteeltje
Auteur: Simone Kroon & Sandor Schiferli
Uitgever: Terra Lannoo
Verschijningsjaar: 2008
Winkelprijs: 16,95

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)