Alles uit de Kast door Karin Luiten

Alles uit de kastMet een goed gevulde voorraadkast en een goede planning is koken geen groot probleem meer. Dat is het motto van het tweede boek van Karin Luiten ‘Alles uit de Kast’. Net als het 1e boek ‘Koken met Karin’ is ‘Alles uit de Kast’ uitgevoerd in het bekende rood wit design en vind je de herkenbare illustraties van Karin overal terug in dit boek. Nieuw in dit boek zijn de foto’s van het eindresultaat. Zo weet je ook zeker dat wat je probeert uit het kookboek een beetje op het voorbeeld lijkt. Naast een goede voorraad zijn goede keukenhulpjes ook handig in de keuken. Daarom begint het boek met een opsomming van de handige keukenhulpjes.

Maar een kookboek is geen kookboek zonder haar recepten en daarvan zijn er een groot aantal van in dit boek. Zogenaamde estafette recepten verdeeld in de verschillende seizoenen met voor iedereen wat wils. Wat estafette recepten zijn? Je kent het wel, je hebt 200 gram nodig voor een bepaald recept en in de verpakking zit juist 300 gram. Zonde om de 100 gram weg te gooien, daarom heeft Karin onderaan elk recept een suggestie staan met een verwijzing naar een recept waarbij je net dat ene restje helemaal op kan gebruiken ‘het estafette recept’ dus.

Veel recepten zijn voorzien van handige tips en met een variatie op het recept en ook gewoon tussendoor vind je weetjes over het bewaren van je producten, het invriezen van je restjes of naar welke producten je nu echt naar moet uitkijken op ‘culi-gebied’ als je op vakantie bent. De recepten hebben geen super lange ingrediëntenlijstjes en zijn door iedereen te maken. Van een heerlijke appeltaart met zuidvruchten, spruitjes met champignons en pancetta tot fleurige viscurry uit de oven, voor iedereen dus wat wils.

Naast de recepten heeft Karin een blik geworpen in de keuken van bekende Nederlanders en heeft Karin hen natuurlijk ook geïnterviewd en heeft gevraagd hoe zij hun drukke dagelijkse werkzaamheden combineren met het dagelijkse terugkerende koken en boodschappen doen. Dus ben je nieuwsgierig naar de eetgewoontes van schrijver Ronald Giphart, rolstoeltennister Esther Vergeer, jeugdboekenschrijfster Caja Cazemier, operazangeres Tania Kross, tv-presentatrice Astrid Joosten, acteur Bram van der Vlugt, wijnschrijver Harold Hamersma of wereldzeiler Olav Cox, Karin weet het inmiddels en deelt het met de lezers van Alles uit de Kast.

Alles uit de Kast is een kookboek voor iedereen die niet zomaar al hun restjes willen weggooien en gewoon goed hun producten willen inkopen en natuurlijk ook voor iedereen die gewoon van lekkere gerechten houden en voor iedereen die zonder veel poespas een geweldig recept voor onverwachte gasten op tafel wil zetten.

Karin Luiten is een van de bekendste foodblogger van Nederland met koken.blogo. Daarnaast ook actief met het verzorgen van workshops met haar bedrijf Koken met Karin. Verder vind je artikelen van Karin in de wekelijkse column ‘de heimweekeuken’ van de Trouw, haar rubriek in de Elle Eten en haar kinderrubriek in het gratis magazine van Super de Boer ‘Lekker Leven’ en dat is nog lang niet alles!

Titel: Alles uit de Kast
Auteur: Karin Luiten
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789023012399
Winkelprijs: 16,90

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.