Van Het Varken door Stephane Reynaud

Van het varken Stephane ReynaudVan Het Varken is een ode aan de opa van schrijver Stephane Reynaud en aan alle andere mensen die met liefde met varkens werken. Het is een kookboek waarbij, zoals de titel al aangeeft, in elk recept wel een onderdeel van het varken gebruikt wordt. Sommige ingrediƫnten zal je als thuiskok misschien niet zo snel gebruiken of zijn moeilijk verkrijgbaar.

De recepten zijn voorzien van foto’s van het eindresultaat en hebben zowel de echte Franse naam als Nederlandse vertaling ervan, her en der vind je grappige tekeningen va varkens. Wat kan je verwachten in dit boek? Alles over de slacht in het Franse Saint-Agreve, een les worstkunde, alles over ham en weetjes over het varken in het dagelijks leven. De recepten zijn verdeeld in bloedworstrecepten, worstrecepten, hamrecepten, recepten met terrines en vleeswaren, grootmoedersrecepten, gebarbecued varken recepten, recepten voor een beestachtigavondje en bosvarken recepten. Maar liefst 150 recepten vind je terug in dit boek verdeeld over 360 pagina’s.

Stephane Reynaud is chef-kok en eigenaar van restaurant Villa 9 Trois in de Franse plaats Montreuil sous Bois. Naast de drukke werkzaamheden voor zijn restaurant heeft hij inmiddels 3 kookboeken op zijn naam staan ‘Pates en Terrines’, ‘Van het Varken’ en zijn laatste boek ‘A Propos Bistro’.

Titel: Van Het Varken
Auteur: Stephane Reynaud
Uitgever: Terra Lannoo
Verschijningsjaar: 2006

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)