A Propos Bistro door Stephane Reynaud

A propos bistroStephane Reynaud is chef-kok en eigenaar van restaurant Villa 9 Trois in de Franse plaats Montreuil sous Bois. Naast de drukke werkzaamheden voor zijn restaurant heeft hij inmiddels 3 kookboeken op zijn naam staan ‘Pates en Terrines’, ‘Van het Varken’ en zijn laatste boek ‘A Propos Bistro’.

In ‘A Propos Bistro’ neemt Stephane Reynaud je mee terug naar de traditionele Franse keuken. Een kookboek zoals er thuis in Frankrijk gekookt wordt. Kenmerkend voor Frankrijk zijn de ingredi├źnten van de lokale markten, slagers en boeren. Ook zij worden dan meer dan eens geportretteerd in dit boek. Maar liefst 299 recepten nemen je mee door Frankrijk, waarbij werkelijk alles van een dier gebruikt wordt en groenten een uur geleden nog gewoon op het land stonden. Naast de vele recepten uitleg over Franse gewoontes en gebruiken zoals uitleg over petanque, Franse chansons met noten en tekst, hoe krijg je een accent van Marseille en de Franse chateaux. De recepten zijn duidelijk in stappen geschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. De foto’s zijn gemaakt door Marie-Pierre Morel, de illustraties van Jose Reis de Matos.

Titel: A Propos Bistro
Auteur: Stephane Reynaud
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2008
Winkelprijs: 34,95

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.