Lekker eten en Gezonder Afvallen door Mathijs Vrieze

Lekker eten en gezonder afvallen mathijs vriezeMathijs Vrieze, je kent hem van de RTL programma’s Eten & Daten en Puur Smaak, is naast tv-kok ook receptschrijver en kok. Zijn eerste boek is een afslank kookboek ‘Lekker Eten en Gezonder Afvallen’. Een afvalmethode waar verse ingrediënten centraal staan.

De basis van ‘Lekker Eten en Gezonder afvallen’ zijn 16 weekmenu’s. De 16 weekmenu’s zijn uitgesmeerd over de verschillende seizoenen. Elk seizoen kent daarom 4 weekmenu’s. Na de 4 weekmenu’s vindt Mathijs dat je rest van het seizoen zelf kan invullen met als basis de 4 weekmenu’s van het seizoen. Naast alle rijen wat je per dag mag eten uiteraard recepten. De recepten zijn net als de weekmenu’s seizoensgebonden. Denk je alleen maar erg gezonde dingen tegen te komen, er staat zelfs recept in voor muffins. Leuk zijn de variaties met onder andere aardappelen, pasta’s en salades. Ook worden je vragen beantwoord rondom afvallen en gezonder eten. De recepten worden beschreven in korte alinea’s en de recepten bevatten een voedingswaarde per portie en een foto van het eindresultaat. Kortom ‘Lekker Eten en Gezonder Afvallen’ is een afslank kookboek en een handleiding voor een gezond voedingspatroon.

Titel: Lekker Eten en Gezonder Afvallen
Auteur: Mathijs Vrieze
Uitgever: HaMa Publishing
Verschijningsjaar: 2008
Winkelprijs: 15,95

(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Lekker eten en Gezonder Afvallen door Mathijs Vrieze

 1. Hallo allemaal,

  Zag dat hier nog helemaal niet gereageerd is, dus laat ik dan maar de eerste zijn.

  Dit boek kocht ik in 2008 en nu is het 2010 en nog steeds gebruik ik het ..tis wel een beetje vies geworden, maar dagelijks gebruik ik het boek nog.

  Houd niet echt de menu’s meer aan, maar kijk toch nog wel eens van wat er voor die dag staat, om zelf een beetje variatie te geven, anders word het zo eèntonig.

  De recepten o.a thais soep( zo lekker,had ik niet gedacht)zoetzure kip,puntpaprika’s ,tomaten soep,kidneybonen,spaghettie en nog vele anderen worden vaak bij ons gegeten.

  In het begin, had ik wel eens met gerechten, eum zal dat wel lekker zijn, maar je moet gewoon uitproberen en tja dan smaakt het toch best wel lekker.( ik lik de pannen er ook bij uit haha ,ja zo lekker is het!)

  Als je ooit met een blender gaat werken, pas dan op dat je het niet te vol doet..zoals bij mij de eerste keer, voor de tomaten soep. De helft van de soep zat op de tegels en op het aanrecht..whahaha en ik maar roepen leuk hoor tomaten soep! Maar een volgende keer ging het al stukken beter.