De Wondere Wereld van een Keukenkoning door Pierre Wind

De wondere wereld van een keukenkoning Kokoloog en smaakambassadeur, dat is Pierre Wind ten voeten uit. Hij heeft tv-programma’s op zijn naam staan zoals ‘De Eetfabriek’, ‘De Avond van de Smaak’ en ‘Kerst met Wind‘. Daarnaast is Pierre Wind columnist in de Revu en heeft al groot repertoire kookboeken (of eigenlijk smaakboeken) op zijn naam staan.

Het boek ‘De Wondere Wereld van een Keukenprins’ is het interactieve familiekookboek. Lezen, kijken, voelen, proeven en doen! Voor de kids zit er speciaal een (voor)leesboekje in van Sjaak Smaak en de wonderbaarlijke zoutpegel, het eerste echte verhalenboek van Pierre Wind. Het is een boek vol met alles wat je hoort en moet weten van de smaak. Aan de hand van verschillende proefjes leer je omgaan met smaak. Op het deel met de wijnen na kunnen de kinderen alle proeven doen, natuurlijk onder toezicht van een ouder iemand. Hiermee begint het boek dan ook: ‘kinderen zijn de baas in de keuken’. Hoe kan je het leuk maken? begin met het knutselen van keukenhulpjes zoals een snijbeschermer. Probeer de recepten uit het boek. Hierbij geeft Pierre tips wat een kind allemaal zelf kan doen. Maak ook de verschillende zakjes open en vind de smaken. Als je helemaal niet meer weet wat te eten, dan kan je een spel spelen om zo te bepalen met welke ingrediĆ«nten (smaken) gekookt kan worden. Voor jong en oud is er in dit boek iets te doen. Een leerzaam boek voor iedereen die meer met smaak wilt doen!

Titel: De Wondere Wereld van een Keukenkoning
Auteur: Pierre Wind
Uitgever: Tirion
Verschijningsjaar: 2006
Winkelprijs: 7,90

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)