Piri Piri & Sardientjes door Tessa Kiros

Piri piri & sardientjesPiri Piri & Sardientjes – De Smaak van Portugal is inmiddels het vierde kookboek van Tessa Kiros. Doordat Tessa in Portugal heeft gewoond kent ze de smaken van Portugal goed, en niets is zo kenmerkend voor een land als haar gerechten. Het boek begint over met de herinnering van Tessa en een hele korte geschiedenis van Portugal. Daarna wordt uitgelegd wat de Portugese keuken inhoud en dan begint het koken. Het boek is verdeeld in basisrecepten, petitscos (kleine hapjes), voorgerechten en soepen, hoofdgerechten en bijgerechten en als laatste hoofdstuk desserts en gebak. De recepten worden allen vooraf gegaan door een anekdote of een wetenswaardigheid over het recept. De foto’s in dit boek zijn vooral geschoten met veel blauwtinten. Het kookboek is net weer wat anders dan andere mediterrane kookboeken, zoals Tessa Kiros al aangeeft in het voorwoord, elk land heeft zijn eigen smaak!

Titel: Piri piri & sardientjes
Auteur: Tessa Kiros
Uitgever: Terra
Verschijningsjaar: 2008
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover om het boek te bestellen bij Bol.com!

(89 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)