Nintendo Kookworkshop

plaatje
Eigenlijk stond er iets anders op het menu, maar het werd door het simpel insturen van een mail een kookworkshop bij Nintendo. Koken met het nieuwste Nintendo DS spel Cooking Guide. Via een spel krijg je instructies om het een en ander te koken.

Michel en ik hebben het volgend gemaakt met de Nintendo DS en Cooking Guide: guacamole en saltimbocca ala romana. Het spel heeft ons wel een bruikbare tip gegeven. Bij de saltimbocca, leg je een plakje prosciutto op de kalfsschnitzel, door dit met de achterkant van een mes in het vlees te drukken, blijft de prosciutto beter ‘kleven’ tijdens het bakken. De andere winnaars en kok Tijs die erbij was hebben gemaakt: tomatensalsa, gazpacho, vis gratin, Mexicaanse salade, aardappel omelet en brownies met banaan. Een gevarieerd diner dus! Alles werd gefilmd en binnenkort verschijnt er een filmje op de Nintendo site.

Met Cooking Guide kan je dus daadwerkelijk koken. Voordeel is dat een Nintendo niet zo groot is op je keukenblad dan een kookboek (die steeds weer dichtklapt als je geen kookboekstandaard hebt) alleen kunnen er net als op een kookboek spetters op je Nintendo DS komen. Er zijn 254 gerechten beschikbaar in Cooking Guide. Deze kan je kiezen door te klikken op een bepaald land, je kan zoeken op ingredienten of op steekwoorden. Heb je het gerecht gevonden wat je wilt dan begin je eerst met het ingrediëntenlijstje. Kies het aantal personen waarvoor je wilt koken en Cooking Guide rekent uit de goede verhouding van de ingredienten. Heb je niet alles in huis dan kan je dit aanvinken en Cooking Guide zet dit op het boodschappenlijstje. Van alle ingrediënten is er een foto beschikbaar. Daarna begint deel 2, de stappen, hierin bereid je je ingredienten voor, dus snijden, schillen en noem maar op. Snap je iets niet dan zit er een mogelijkheid bij om extra stappen te tonen in de vorm van fotootjes of een filmpje waarin het voor gedaan wordt. Als je alle ingredienten klaar hebt staan begint stap 3: koken. Stap voor stap geeft de kok je instructies ben je klaar met een stap roep je “continue” en je krijgt de volgende stap te horen. Als je alle instructies goed hebt opgevolgd heb je een perfect gerecht bereid. Cooking Guide is gemaakt door een Japanse kookschool, is alleen engelstalig (er is wel een Nederlandse vertaling van de ingredienten verkrijgbaar via de Nintendo site) en vanaf 20 juni verkrijgbaar. Heb je geen moeite met Engels, of kan je gewoon goed plaatjes en filmpjes volgen en je wilt eens op een andere manier koken dan is Cooking Guide zeker een aanrader!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.