De Chocolade Codex door René Goossens

De chocolade codex rene goossensDit boek is de absolute must voor iedere chocoladeliefhebber en zeker voor iedereen die in de chocolade branche werkzaam is. Meester-chocolatier René Goossens, schrijver van dit boek, is gepassioneerd door chocolade en met zijn grote kennis is dit een ware chocolade encyclopedie geworden. Alle denkbare facetten over chocolade worden uitgebreid behandeld.

Het boek is ingedeeld in drie delen: de cultuur van de chocolade, het product chocolade en de technologie van de chocolade. In de cultuur van de chocolade wordt onder andere de geschiedenis van de chocolade behandeld, en de weg van de cacaoboon tot chocolade en chocolade als kunst. In deel II, het product chocolade wordt onder andere dieper ingegaan op wat chocolade precies is, wat kan je er mee maken en uiteraard recepten met chocolade. De recepten zijn afkomstig van de chefs van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. In deel III alles over de technologie van de chocolade en dit begint met de technologie van de smaak, maar ook hygiëne en het bewaren van chocolade en invriezen van pralines komt aan bod.

Het boek bevat veel theoretische kennis over chocolade, maar van elk gerecht in dit boek is een foto geplaatst waarvan het water je in de mond loopt. Een ware chocolade encyclopedie met een verdiend gouden randje.

Titel: De Chocolade Codex
Auteur: René Goossens
Uitgever: Davidsfonds
Verschijningsjaar: 2007

(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.