Feeding America

Feeding America Klinkt als een vreemde titel, Amerika is het land van de grote porties, eten in overvloed, waarom Feeding America?. Feeding America staat voor een project van ‘The Michigan Stat University Library’ en ‘The MSU Museum’ om een online collectie te maken van een aantal belangrijke Amerikaanse kookboeken van de 18de tot 20ste eeuw. Het doel van het project is om deze invloedrijke kookboeken beschikbaar te maken voor een groter publiek. Dit betekent dat een groot aantal oude kookboeken online te bekijken zijn en ook te downloaden zijn als pdf-bestand naar je eigen plek. De kookboeken die online staan zijn net als bij Google Books digitaal ingescand, je leest als het ware het originele boek uit bijvoorbeeld 1857. Zoek je historische recepten, en interesseer je je in de Amerikaanse culinaire geschiedenis dan kan je op de site van Feeding America veel vinden!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)