The Dutchman’s Kitchen door DirkJan Zonneveld

Dutchman's Kitchen DirkJan ZonneveldWat als je emigreert naar Amerika en je overal te horen krijgt wat is nu eigenlijk een typisch Nederlands gerecht? Dirk-Jan Zonneveld kreeg deze vraag vaak te horen tijdens zijn verblijf in New York. Terug in Nederland besloot hij een kookboek te schrijven ‘ The Dutchman’s Kitchen – een culinair verlangen naar Nederland’. Wat heeft invloed gehad op de Hollandse keuken. Grote invloed op onze keukens hebben de kolonisatie, VOC en de pioniersdrang van Nederland.

In dit boek wordt dit onderscheiden in de volgende 4 belangrijke factoren van de Nederlandse culinaire ontwikkeling: specerijen, Franse bezetting, zee en Indonesiƫ. Door het samenstellen van dit boek is Dirk-Jan Zonneveld erachter gekomen dat koken een kwestie is van lenen van bepaalde technieken en openstaan voor culinaire tradities en dit zie je zeker terug in de Hollandse keuken. Een leuk kookboek met een andere kijk op de Hollandse keuken!

Bekijk hier een weblog van De Thuiskok van NRC over dit boek.

Titel: The Dutchman’s kitchen
Auteur: Dirk-Jan Zonneveld
Uitgever: Unieboek
Verschijningsjaar: 2006
ISBN: 9789026936715

(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “The Dutchman’s Kitchen door DirkJan Zonneveld”

  1. Hoi Dirk jan, Alles goed? Zou graag even contact met je willen hebben.
    Marja is dit jaar 40 jaar zanglerares en dit willen we vieren en daar hoor jij natuurlijk bij! Kan je bellen:
    023-** of 06-**
    Lifs Micaela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.