Internationale Kookparade Immerloo

plaatjeDit is reeds de 2e editie van het project Internationale Kookparade Immerloo. Dit project heeft als doel om gezamelijk met de bewoners uit de 40 ‘Vogelaar’ wijken gerechten voor elkaar klaar te maken. Voor de mensen achter het project is het een uitdaging de ontwikkeling en maatschappelijke participatie van alle bewoners met een achterstandspositie uit de ‘Vogelaar’ wijken te stimuleren. Deze uitdaging vraagt om een voortdurende afstemming van de lokale voorzieningen op de veranderende behoeften en regelgeving. Daarnaast bied het project team de bewoners alle nodige ondersteuning voor dit kookevenement.

Samen koken en samen eten, communiceren over uiteenlopende onderwerpen. Dit jaar wordt de Internationale Kookparade gehouden in de buurt Immerloo II maakt welke deel uit van de wijk Malburgen in Arnhem.

Bewoners van de andere 39 ‘Vogelaar’ wijken worden uitgenodigd om gerechten te proeven. Er staan “informatie kramen” voor hen klaar, zo kunnen ze gezellig meepraten over de ontwikkeling in hun eigen wijken. Een jury en de aanwezige bewoners gaan kiezen welk gerecht het lekkerste is. Er worden prijzen uitgereikt aan de mensen die hebben gewonnen. Er zijn prijzen te behalen in de categorieën: hoofdgerecht vlees, hoofdgerecht vegetarisch en nagerecht.

Rondom deze ‘wedstrijd’ zijn er tal van activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen wordt voor speelmogelijkheden gezorgd. Tevens zal ook minister Vogelaar haar opwachting maken tijdens deze kookparade.

18 mei wordt de Internationale Kookparade gehouden!

(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.