Historisch Koken

Teleac zendt vanaf woensdag 2 januari rond de klok van 16:00 op nederland 2 de vijfdelige serie “Historisch Koken” uit. Voedsel en eetgewoonten uit het verleden komen opnieuw tot leven. in elke aflevering wordt er door een kok een gerecht gemaakt uit het verleden en wordt er aan de hand van de geschiedenis een beeld geschetst over de ontwikkeling van ons eetpatroon, wat de invloed was van de wereldhandel op her dagelijkse menu, hoe werd er vroeger gekookt in de keuken, wat gebruikte men, welk bestek was er? In de vijfdelige serie staat elke keer in het teken van een bepaalde tijd: het Romeinse rijk, de Middeleeuwen, de Renaissance, de Verlichting en de Industriele revolutie. Er wordt gekookt met ‘vergeten groenten‘ als schorseneren, pastinaak en aardpeer. Als het even lukt worden de maaltijden bereidt met historische middelen, in de keukens van vroeger en op lokaties uit de verschillende perioden. Het belooft een smakelijke culinaire reis te worden met een fascinerende blik in de keukens van eeuwen geleden.

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)