Carluccio and The Renaissance Cookbook

Donderdagavond 27 december om 21:00 opp BBC2: Carluccio and The Renaissance Cookbook. Antonio Carluccio, zelf bekend tvkok, eigenaar van Carluccio in London en schrijver van veel kookboeken gaat op reis door italie met het kookboek van ’s wereld 1e bekende kok: Bartolomeo Scappi, schrijver van het kookboek Opera wat in 1570 werd uitgegeven. Antonio begint in de eerste aflevering in de streek Lombardije, in de stad Dumenza waar volgens historische gegevens Bartolomeo Scappi is geboren. Daarna gaat de reis naar Venetie waar Bartolomeo Scappi heeft gewerkt voor meerdere belangrijke kardinalen omdat de kardinalen ook residenties hadden in Rome vervolgt Antonio Carluccio zijn reis net als Bartolomeo Scappi daarnaartoe. Carluccio zou Carluccio niet zijn als er niet gekookt werd in zijn programma. Er worden dus meerdere ‘historische’ recepten van Bartolomeo Scappi gemaakt door Antonio Carluccio samen met de mensen die hij tegenkomt tijdens zijn reis.

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)