Wat is bloem?

Je hebt verschillende soorten bloem, maar wat is het verschil ertussen?

Rijstebloem: Rijstebloem is een hele fijne bloem die gemaakt is van gemalen witte rijst.

Tarwebloem: Tarwebloem is de meest gebruikte vorm van bloem, en zoals de naam al zegt wordt het gemaakt van tarwe.

Zelfrijzend bakmeel: Dit is bloem gemengd met bakpoeder in een verhouding van 2 theelepels bakpoeder op 150 gram bloem. Dus zelfrijzend bakmeel is makkelijk zelf te maken.

(324 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

6 gedachten over “Wat is bloem?”

 1. Nu begrijp ik nog niet wat ik versta onder bloem ik begrijp u nie .Ik stel eens een vraag : Waarom vertel je niets over de gewone bloem plaats van over soorten?

  1. Bloem is gewoon meel. Je maalt de zaden van een bepaalde plant tot meel en dan krijg je bloem of meel. Die smaken verschillend omdat de planten verschillend zijn en de zaden verschillend smaken.
   Het heet vaak ook allemaal anders, bloem van mais heet dan Maizena.
   Ik noem het zelf liever meel trouwens. Tarwemeel, maismeel en rijstemeel. Of is dat melig? 🙂

 2. wat is het verschil tussen gewoon witte bloem en tarwebloem??
  kan je van gewoon wit bloem witte brood van bakken?
  of is tarwebloem beter??
  En weet ook iemand, waarom kan ik in geen een en wel echt geen een supermarkt Koopmans tarwebloem kopen??? zelfs Albert Hein heeft Koopmans tarwebloen NOOIT in de schappen!
  Alle supermarkten verkopen alleen van dat goedkope troep, zoals euroshopper en nog een aantal onbekende merken, eenmaal koopmans tarwebloem gebrobeerd, nou dan wilt je niets anders meer, want je voelt en ziet en proeft de kwaliteit, maar ja ik kan het in geen een supermarkt vinden!

  Van die goedkope troep kan je geen lekkere brood mee bakken hoor!

 3. Hey Odette,
  gewone witte bloem is hetzelfde als tarwebloem. Het verschil zit hem tussen tarwebloem en tarwemeel. Tarwebloem is volledig gezeefd en ontdaan van alle zemelen. In tarwemeel daarentegen zitten nog stukjes van de zemel. Deze is dus ook niet zo fijn en zo wit als bloem. Voor het bakken van een goed brood kijk je best eens op http://www.objectief.be. Hetgeen jij witte bloem noemt, is waarschijnlijk patentbloem en eigenlijk meer geschikt voor het bereiden van patisserie.

 4. bedankt Stijn H voor uw antwoord, een wat erg late reactie van mij, heb al brood gebakken met gewoon witte Bloem en het was lekkerder en lichter van kleur dan als met Tarwebloem, want koopmans tarwebloem nog steeds niet gevonden, en met die goedkope tarwemeel, wordt het toch anders.. :/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.