Wannee kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool door C. Wannee en Anne Scheepmaker

Wannee kookboek van de Amsterdamse HuishoudschoolDit is inmiddels de 27ste herziene druk van het Wannée Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. De eerste versie van dit boek is uitgebracht in 1910 door lerares voedingsleer C. Wannée van de Amsterdamse Huishoudschool. Enkele van haar recepten staan nog in dit boek. Voor de rest voldoet dit boek helemaal aan de tegenwoordige tijd. De pasta- en rijstgerechten ontbreken niet. Er word dieper ingegaan op de voedingsleer, over de producten, over tafelmanieren en ga zo maar door. Je leert echt wat van dit boek. Van elke groente is er een recept, hoe je het normaliter moet bereiden, en daarnaast veel variaties met elk product. De recepten worden duidelijk uitgelegd, sommige met illustraties en sommige met foto’s, maar vooral uitgelegd door goede teksten. Dit is een boek die je standaard in je ‘kook’-boekenkast moet hebben staan. Boordevol belangrijke informatie!

Titel: Wannée Kookboek van de Amsterdamse huishoudschool
Auteur: C. Wannée & Anne Scheepmaker
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2005
ISBN: 9789023011781

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)