Wannee kookboek van de Amsterdamsche Huishoudschool door C. Wannee en A.G. Del Baere-Rovers

Eigenlijk heb ik de allerlaatste druk al van dit boek, de 27ste herziene druk door Anne Scheepmaker, maar dit boek kon ik niet laten liggen. Dit is de achtste druk van Wannee Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. Het boek moet omstreeks 1937 zijn uit gegeven, in het boek staat namelijk geschreven dat een mevrouw het in 1937 heeft gekregen. Dit is de eerste druk die niet door mejuffrouw Wannee zelf is geschreven maar door haar collega van de Amsterdamse Huishoudschool mevrouw del Baere-Rovers. In dit boek staan net als in de allerlaatste druk veel tips en natuurlijk veel recepten. Er staan zelfs al stap voor stap foto’s in, wel in zwart-wit. Maar de getekende illustraties zijn soms in kleur. Wat erg leuk is, is dat er een aantal reclames uit de vooroorlogse periode in staan. Een leuk boekje om te vergelijken met de keuken van deze tijd… een wereld van verschil, maar dat mag ook wel, een kookboek van zowat 70 jaar oud!

Titel: Wannee kookboek van de Amsterdamsche huishoudschool
Auteur: C. Wannee & A.G. Del Baere-Rovers
Uitgever: H.W.J. Becht

(86 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.