Tip

Nog een oude Tip van maart 1980! Een vakblad voor thuis. Met als thema grote schoonmaak, dus makkelijk eten. Dus niet alleen over koken, maar ook over schoonmaak met een heuse test van stofzuigers en ook de mooiste potten voor je planten. Het kookthema in deze tip is vegetarisch, met 10 vegetarische recepten. Tip vindt ook dat lever lekker is en heeft de lekkerste toetjes met kwark. Naast recepten en tips van de redactie komen ook lezers zelf aan bod met hun lekkerste recepten en hun beste schoonmaaktips. Eventjes terug in de tijd met deze Tip!

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Tip”

 1. In deze TIP van maart 1980 staan ook ‘aardappel-salade de ideale zaterdagse “maak ‘t je makkelijk maaltijd”!’ recepten. Er is een aardappelsla-salade, aardappel-haringsalade, aardappelsalade met ananas en walnoten (zie recept hieronder), aardappelsalade met andijvie en paprika, aardappelsalade met ham en komkommer, aardappel-speksalade en aardappel-sperziebonensalade.

  Ook in deze TIP staat de ‘Marcaroni: 8x lekker snel’ pagina waarvoor de link te vinden is op de TIP Culinair pagina van dit weblog.

  AARDAPPELSALADE MET ANANAS EN WALNOTEN
  5 middelgrote aardappelen
  zout
  ¼ l blik stukjes ananas
  1 appel
  3 el citroensap
  3 stengels bleekselderij
  12 gepelde halve walnoten
  ½ bakje mager kwark (125 g)
  versgemalen peper
  3 toefjes peterselie

  Voorbereiden:
  Aardappelen schillen en wassen. In pan, water met zout aan de kook brengen. Aardappelen in ± 15 min. bijna gaar koken. Afgieten en laten afkoelen. In plakjes snijden. In zeef ananas laten uitlekken. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Besprenkelen met 1 el citroensap. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes van ± 1 cm snijden. 6 walnoten grof hakken. In schaal doen: aardappel, ananas (1 el achterhouden), appel, bleekselderij en gehakte walnoten. In kommetje sausje roeren van kwark en 2 el citroensap. Op smaak brengen met zout en peper. Door salade scheppen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
  Bereiden:
  Salade nogmaals omscheppen. Garneren met 6 halve walnoten, 1 el stukjes ananas en toefjes peterselie.

 2. Ik heb ook nog een groot aantal tips, maar ben er 1 kwijt en ben naarstig op zoek naar een recept uit deze tip. Het is het jubileumnummer van augustus 1985. Daarin staat een recept van mosselen met chorizo en rauwe ham. I heb dit een aantal keren gemaakt maar dat is inmiddels al weer zo lang geleden dat ik de hoeveelheid van de ingrediënten kwijt. Ik zou het dan ook zeer op prijs stellen als iemand mij een kopie zou kunnen sturen of dit recept zou kunnen plaatsen. Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.