Specerijen door Jack Turner

Eigenlijk is ‘Specerijen” van Jack Turner geen kookboek, het is een verhaal over de menselijke verlangens, handel, geloof, smaak, status, macht en liefde van specerijen. Specerijen hebben in de loop van de geschiedenis het beste en slechtste uit mensen naar boven gehaald. Zo werden er al specerijen gebruikt in de keuken van Ramses II, in de mummie van Ramses II werden er namelijk peperkorrels aangetroffen. In de Middeleeuwen geloofde men in de geneeskracht van peper, en in deze tijd keurde de Christelijke kerk het gebruik van specerijen af, dit zou een heidens gebruik zijn. De Renaissance was de tijd van de ontdekkingsreizigers en deze ontdekkingsreizigers waren niet op zoek naar nieuwe landen, ze waren op zoek naar specerijen. Door de handel kende vele steden een ongekende welvaart, denk dan aan Amsterdam en VenetiĆ«. Specerijen worden nu alledaags gebruikt in de keuken, ooit was het mysterieus en door dit boek te lezen kom je veel te weten waarom specerijen zo belangrijk zijn!

Titel: Specerijen
Auteur: Jack Turner
Uitgever: Mouria
Verschijningsjaar: 2005
ISBN: 9789045849829

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.