S.O.S. Piet

sos pietEen weekendje Brugge heeft ook weer wat kookplezier opgeleverd. Tegenwoordig ben ik op kookprogramma’s. Tijdens het winkelen kwamen we een dvd tegen van Piet Huysentruyt – S.O.S. Piet. Ik kende die naam al want die dag ervoor hadden we net de laatste 5 minuten van een ander kookprogramma van hem gezien (De perfecte keuken) op VTM. Dus daarom moest ik deze dvd wel kopen. Toevallig was die avond ook nog een aflevering van S.O.S. Piet op tv en het was echt geweldig, de dvd bleek geen miskoop te zijn. Piet rijdt in een Smart rond en gaat hulp bieden bij problemen met het koken. Hij komt dus langs met zijn koffer met kookgerei, en laat een huisvrouw aan de slag gaan met haar altijd mislukkende gerecht. Zodra het misgaat grijpt Piet in en geeft hij een tip, en laat dan de persoon weer verder gaan met het gerecht en als het weer dreigt mis te gaan grijpt hij weer in. Hij doet dit altijd op een leuke en nette manier. Uiteindelijk krijgt de persoon het gewenste resultaat en gaan ze nog eens recapituleren met wat die persoon geleerd heeft. Heel leerzaam dus. Ik vind het erg jammer dat we VTM in Nederland niet kunnen ontvangen want ik wil best meer zien van deze Piet. Gelukkig hebben we de dvd! Maar programmadirecteuren van RTL, SBS, Talpa of van een van de publieke omroepen koop deze serie of koop het format… Zoiets zou ook een succes kunnen worden in Nederland.

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “S.O.S. Piet”

 1. Hallo Anja,
  ik ben gek op koken en kijk heel graag naar kookprogramma’s. Piet Huysentruyt is een topchef (bij ons in Vlaanderen). Het leuke aan hem is dat hij supergerechten kan maken (ik heb een kookboek van hem met ingrediënten uit Zuid-Frankrijk – een echte aanrader : leuk om lezen en met prachtige foto’s) maar helemaal niet neerkijkt op de eenvoudige kok en de eenvoudige gerechten (zoals in SOS Piet). Wil je meer informatie over de gerechten en de tips van voorbije afleveringen, dan kan je terecht op de website van VTM. (http://www.vtm.be/sospiet/index_programma_sos_piet.htm).
  Veel kookplezier nog.
  Koen

 2. Ik ben ook erg blij dat ik de DVD van S.O.S. Piet destijds gekocht heb. Ik ben nu ook fan van Piet Huysentruyt, jammer genoeg kunnen we VTM niet ontvangen hier in Nederland… Maar ik hou Piet wel in de gaten. Inmiddels ben ik ook wat kookboekjes (lekker thuis serie) rijker van hem. In ieder geval heeft Piet Huysentruyt er zeker een Nederlandse fan bij!

 3. Hallo Anja,

  je schrijft dat je het spijtig vindt dat je VTM niet kan ontvangen in Nederland. Toch is dit wel mogelijk. Net als Nederland zijn KanaalPlus heeft, zo heeft België ook een Nederlandstalige commerciële zender: TV-Vlaanderen. Niet duur, en eenvoudig met een satellietsetje van Astra1 te plukken. Kaartjes zijn in de meeste Nederlandse Satelliethandels te verkrijgen.
  TV-Vlaanderen biedt je ook de andere Belgische zenders aan, én de Nederlandse zenders (Ned 1, 2, 3 en de RTL- zenders (en nog een pak meer) een goede vervanger voor een duur kabelabonnement.

  Hoop dat je iets hebt aan deze info.

  SoftAid
  SoftAid@oplossing.be
  http://www.oplossing.be (voor al je computer-en internetproblemen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.