Sophie’s Weekends

Vanaf oktober 2007 is op de maandagmiddag om half 5 op RTL4 het programma Sophie’s Weekends te zien. Dit programma wordt gepresenteerd door Sophie Grigson. Het koken is haar al met de paplepel in gegoten, haar moeder Jane Grigson heeft menig kookboek gepubliceerd. Sophie heeft al een stuk of 14 kookboeken op haar naam staan en er verschijnen regelmatig colums over koken in The Evening Standard en Sunday Times van haar hand. Een veelzijdige dame op kookgebied. Op tv komt ze over als iemand die echt veel van koken afweet, zich niet aan het metrieke of het Britse imperiaal stelsel. Ze gebruikt de grammen en ounces gewoon doorelkaar. Veel uitleg krijg je over het hoe en wat. Sophie kookt voor een gelegenheid en aan het eind van de programma zie je een stukje van die gelegenheid. Leuke recepten uit een echt huiselijke Britse keuken! (Kijk ook bij de reacties, daar kan je soms doorklikken naar verschillende recepten die in het programma zijn geweest!)

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Sophie’s Weekends

 1. Op 7 oktober zag ik in Sophie’s weekend een recept van een soort vegetarische worstjes heerlijk met broodkruim peterselie etc kan het recept niet op de site vinden. Wie kan mij helpem????

 2. Op maandag 15 oktober zag ik in Sophie’s Weekends een recept van een taart, die glutenvrij was, met eieren, amandelen en pure chocolade. Ik schakelde nét te laat in om het hele recept te zien en heb wel de ingrediënten gezien, maar mis de hoeveelheden. Wie kan me helpen?

 3. Ik zag ook op 15 oktober dit programma en heb reeds via RTL4 om info gevraagd waar de recepten te vinden zijn. De “American Book Center” heeft wel veel kookboeken van Sophie Grigson, maar in welk boek deze staan weet ik ook niet. Zodra ik iets van RTL4 hoor laat ik het wel hier weten.

 4. Hallo allemaal,

  Zag niet direct vis-recepten, maar ik kook graag met Panga-filet! Errug lekker! Nu is er bij de C1000 een superaanbieding! Twee zakken van 750 gram voor € 5,- !!! Zeer goed voor de knip!

 5. ik ben een groot fan van sophie grigson, ik baal er dan ook erg van dat rtl4 de serie niet meer uitzend. ik heb de chocolade taart, torte caprese vorig weekend gemaakt erg lekker. ik vind altijd de recepten van haar terug op http://uktv.co.uk/food/item/aid/530497 het is in het engels maar wel een erg goede web-site ook voor andere chef’s.
  kan iemand mij misschien vertellen waar en wanneer ik het programma van haar kan zien?

  marianne

 6. vandaag (31 december) zag ik een heel lekker recept!
  je kan het eten in de ochtend. ik weet alleen niet meer precies wat het was..

 7. zojuist heb ik een heerlijk diner gezien van sophie met zeeduivel, aardappel, antpasta en een heerlijk toetje. kan ik dit allemaal ergensterugvinden.
  Ik heb volgende week gasten aan tafel en zou het hele diner willen klaarmaken.
  bij voorbaat dank voor je antwoord gr. mies

 8. Hallo,

  Ik heb even op de site van Sophie Grigson gezocht bij UKFood en heb deze link gevonden: Klik Hier (Zeeduivel is in het engels Monkfish) Je krijgt dan 2 recepten, ik weet echter niet welke er op tv is geweest, was namelijk niet in de gelegenheid om het te bekijken…. Hierbij de recepten maar dan vertaald met behulp van Google Translate, dus de site ziet er soms wat vreemd uit om dat Google nog niet helemaal goed kan vertalen: Zeeduivel met kebab en pancetta en de geroosterde zeeduivel met salie etc… Succes!!

 9. hierbij wil ik Anja bedanken voor het opzoeken van het recept van de zeeduivel en ik bedoel dan de geroosterde zeeduivel bedankt Anja ik ga hem zeker een keer maken maar waar kan ik dat touw vinden wat zei over de zeeduivel deed om het bij elkaar te houden . groetjes boukje

 10. Heej ik hoop dat iemand me kan helpen , ik heb vorige week een gerecht gezien bij sophie maar heb helaas het recept niet het was iets met vis , knoflook en verse sali .
  Wie oh wie kan mij helpen ?

 11. Ik was ook erg enthousiast over de recepten van Sophie,maar waarom heeft Rtl4 de recepten niet op de site “Over Koken” ? Heel jammer.De monkfish maakte ze op t.v. in z’n geheel en in het recept zijn het spiesjes! Nou ,kook ze allemaal! groetjes Grace

 12. Ik heb op 7 januari een heerlijk diner gezien van sophie met zeeduivel, aardappel, antpasta en een heerlijk toetje. kan ik a.u.b het recept hiervan krijgen?
  Ik heb volgende week gasten aan tafel en zou het hele diner willen klaarmaken.
  bij voorbaat dank voor je antwoord gr. Barbara

 13. Graag zou ik de recepten ontvangen van de uitzending van 7 januari 2008. Zeeduivel, aardappeltjes in de oven en een toetje van mascarpone met frambozen. vr.gr.wies

 14. Hi,
  Ik heb laatst een uitzendig gezien waarin Sophie een granola maakte.
  Ik kan het recept wel in het Engels terug vinden maar heeft iemand het toevallig ook in het Nederlands? (muscovado sugar, large rolled oats???)
  Groetjes,
  Sabine

 15. Ik begrijp helemaal niet, en ik denk met mij velen, waarom de recepten niet op de site van RTL gepubliceerd worden. Niet iedereen kan een recept ontcijferen uit het Engels. En de kookkunst van Sophie Grigson vind ik leuk en lekker dus laat iedereen gewoon mee profiteren om deze recepten zelf uit te proberen

 16. Nou Coby … Het heeft allemaal met geld te maken .. RTL heeft alleen televisie rechten om het uit te zenden op TV. Dus de recepten mogen zij niet publiceren en daarvoor moet je bij UKfood zijn .. via google translate kan je ze dan in het nederlands verkrijgen. Zie bovenstaande linkjes.

 17. Hi Michel,
  Goede tip; google translate!
  Had ik nog nooit van gehoord en werkt prima.
  Nou blijf ik alleen wel met mijn suikerprobleem zitten.
  Heeft er iemand enig idee wat “muscovado” suiker is.
  Zou het bruine basterd suiker kunnen zijn?
  Voor wie me kan helpen, bedankt!!!
  Doeiiii

 18. Hallo allemaal.
  Vandaag 28-01-08 naar de recepten van sophie’s weekend geken.
  Ze was een brunch aan het voor bereiden, maar hoe heette het recept wat ze maakte met het citroensap, eieren suiker en boter?????
  Het werd een soort jam achtig iets wat je op brood smeert.
  Wil dit graag gaan proberen, zag er echt super lekker uit.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen, alvast bedankt Cora

 19. dag, mijn vrouw zag op rtl 4 iets((,zij was te laat))),van sophie koken
  maandag 11feb. jl. wie kan ons aan dit recept helpen
  bvd en groet.
  j en C Schutte.

 20. Hallo.

  Vandaag zag ik Sophie een simpele pasta koken, met koude tomaten op een warme spaghetti.
  Kan iemand deze voor mij vinden?
  Dank&Groetjes.
  Q.v.H.

 21. Vandaag zag ik helaas net te laat een frambozentaart gemaakt door Sophie. Wie heeft het recept voor mij?(3 maart)

 22. Zelf heb ik de aflevering helaas niet gezien maar als ik op UKtv Food kijk vind ik een American Style Raspberry Cake, waarschijnlijk heeft Sophie deze gemaakt. Klik Hier voor het recept. Sophie heeft nog meer recepten met frambozen gemaakt, wil je die zien dan kan je deze link volgen.

Reacties zijn gesloten.