Snel en Slank door Ainsley Harriott

Zoals de titel al zegt krijgen we in dit boek veel recepten die snel en slank zijn, en ook nog eens van de beroemde tv-kok Ainsley Harriott. Vooraf leer je iets over vetten, waarom het beter is om vetarm te eten. Reden hiervoor is dat veel mensen overgaan met crash diëten, maar als je gaat minderen met vet je al een heel eind verder bent en je kan nog steeds lekker blijven eten. Ainsley geeft daarom ook een tiental tips in dit boek om vetarm te eten. Elk van de recepten heeft een kader met de voedingswaarde per portie, dus je hoeft niet uit te rekenen hoeveel calorieën je maaltijd bevat ook heeft elk recept een foto, en bij het zien van de foto’s lik je je vingers al af, zo heerlijk ziet het eruit. Het boek is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: Alles over vet – Soepen, gerechten en snacks – Verse verrukkelijk vis – Slanke, heerlijke kip – Snelle hoofdgerechten met vlees – Vegetarisch snel en slank – Salades en bijgerechten en Niet zo stoute toetjes. Zelf heb ik de Slanke zelfgemaakte ovenfrieten gemaakt en het verschil met een gewone portie gefrituurde frites is 270 kcal. Het bevat nog steeds 80 kcal, maar als uitzondering in een dieet is dit redelijk verantwoord. Enne de frietjes zijn nog lekkerder dan uit de snackbar!

Titel: Snel en slank
Auteur: Ainsley Harriott
Uitgever: Terra
Verschijningsjaar: 2003
Winkelprijs: 14,95

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.