Over Olie

Rekken vol heb je bij de supermarkt staan met allemaal verschillende soorten olie. Wat zijn eigenlijk de verschillen?

Arichide olie: Arichide-olie wordt gemaakt van gemalen pinda’s. Dit is de meest gebruikte olie in de Aziatische keuken. Het kan in een gerecht vervangen geworden door een lichtere plantaardige oliesoort.

Sesamolie: Sesamolie wordt gemaakt van geroosterd, geplet wit sesamzaad, het wordt vooral gebruikt als een smaakmaker.

Plantaardige olie: plantaardige olie is een olie die verkregen is uit zaden of een andere plantaardige bron, voorbeelden hiervan zijn olijfolie en zonnebloemolie.

Olijfolie:  Olijfolie is een plantaardige oliedie door persing uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt gewonnen. Er zijn veel verschillende soorten olijfolie, zoals extra vergine olijfolie, dit is de beste kwaliteit olijfolie welke verkregen is uit de eerste persing. Extra vergine mag het pas genoemd worden als de zuurgraad onder de 0,7% is.

Zonnebloemolie: Zonnebloemolie wordt gewonnen uit de pitten van de zonnebloem. Deze olie wordt veel gebruikt in de keuken voor bijvoorbeeld het aanmaken van sla en rauwkost en als basis voor allerlei andere producten waar plantaardige olie in verwerkt wordt. Het is een heldere, goudgele olie met een zachte smaak.

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Over Olie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.