Kookboek voor Iedere Dag door C.H. van Donselaar Dijksterhuis

Kookboek voor Iedere Dag C.H. van Donselaar Dijksterhuis Al een oud kookboek en valt ook een beetje uit elkaar. Wanneer het boek is uitgegeven staat niet vermeld. Lerares koken en voedingsleer C.H. van Donselaar-Dijksterhuis heeft dit kookboek geschreven. Als je haar naam zoekt in Google zie je dat ze meer heeft geschreven, een bekende is het boekje voor de Atag oven. Alleen is mevrouw van Donselaar-Dijksterhuis niet zo bekend geworden als mevrouw Wannee van de Amsterdamse Huishoudschool. In het boek worden verschillende tips gegeven over de bereidingswijze van groenten en over kooktechnieken. De recepten worden per dag genoteerd, beginnend bij nieuwjaarsdag tot en met oudjaarsdag, en dan voor de resterende 365 dagen elke dag een aantal recepten, soms vooraf, hoofdgerecht en nagerecht. Soms alleen een hoofdgerecht en nagerecht.

Onder de recepten staan soms ook tips over hoe je het beter kan bereiden, of over welk ingredi├źnt je kan vervangen door iets anders. De recepten stammen zeker uit de jaren zestig en soms worden ze vergezeld van een zwart-wit foto op een aparte bladzijde.

Dit is in ieder geval een boek dat ik nooit wegdoe, aangezien dit nog van mijn moeder is geweest, nog met haar handschrift er in.

Titel: Kookboek voor iedere dag
Auteur: C.H. van Donselaar-Dijksterhuis
Uitgever: Het Goede boek

(65 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.