Kids in de Keuken door Sara Lewis

Kids in de keuken sara lewisKinderen kunnen leren koken met 60 eenvoudige en lekkere recepten. Het boek heet oorspronkelijk ‘Kids in the Kitchen’ en is geschreven door Sara Lewis. Zij heeft dit boek geschreven omdat supermarkten steeds meer ruimte vrijmaken voor kant-en-klaar maaltijden. Fastfood hoort er in deze tijd wel bij, maar Sara vind het belangrijk om kinderen te stimuleren om zelf te koken met verse ingredi├źnten en dat het eindresultaat ook echt om op te eten is. En welk kind vind het nou niet leuk om een maaltijd te maken en te kunnen presenteren? In de inleiding word met foto’s duidelijk gemaakt hoe je iets moet snijden, hoe je bv een knoflookteentje moet persen enzovoorts. De hoofdstukken zijn verder verdeeld in een hoofdstuk voor jonge koks, met makkelijke recepten, het hoofdstuk om te delen, voor de wat oudere jonge kok. Ook het hoofdstuk Hoera, Pasta! ontbreekt niet, evenals Brood en Snacks, Wat is het toetje? Ijspret, met overheerlijke ijsjes, Koekjes en Taartjes en Feestvreugde. Bij elk recept staat er een foto bij met het eindresultaat, maar ook een aantal stappen tijdens de bereiding zijn gefotografeerd. De kinderen op de foto hebben allemaal zelf hun gerecht gemaakt. Het boek is een leuke aanwinst als je van plan bent om je kind de eerste stappen in de keuken te laten zetten…

Titel: Kids in de keuken
Auteur: Sara Lewis
Uitgever: Veltman Uitgevers
Verschijningsjaar: 2004
Winkelprijs: 14,95

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.