Jamie’s School Dinners

Plaatje DVD Jamies School DinnersWeer een nieuwe uitdaging voor Jamie Oliver, na de opening van zijn restaurant Fifteen in Londen, is hij gestart met een nieuw project. De schoolkinderen beter te voeden, en dat lukt niet zo 1, 2, 3. Standaard worden in de schoolkantines hamburgers, patat, vissticks en allemaal ander voorgeproduceerd voedsel geserveerd. Dat veroorzaakt bij kinderen gedragstoornissen, concentratieproblemen en sommigen hebben nu al last van obstipatie… Maar ja pizza en patat is zo lekker… en voor de scholen goedkoop om in te kopen met hun geringe budget. Maar ook thuis krijgen de kinderen niet echt veel anders te eten. Maar uiteindelijk lukt het Jamie met veel moeite 1 school om te turnen. Wel met hulp van hoofd keuken Nora, die in het begin er sceptis tegenover stond, maar aan het eind echt blij was dat ze het heeft doorgezet. De kinderen eten nu wel de gezonde dingen… Het Feed me Better project spreid zich uit over Engeland, ook de regering begint in te zien dat gezond eten voor kinderen erg belangrijk is. Weer een succes voor Jamie dus! Bekijk ook het promofilmpje.

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.