Handige Baktips!

Een aantal handige baktips om het bakken wat makkelijker te maken zodat het echt bijna niet meer kan mislukken.

Eieren kloppen:
Dat doe je het makkelijkst door eerst de eieren op kamertemperatuur te brengen. Hierdoor krijg je meer lucht in het eiermengsel! Ga je eiwitten kloppen? Zorg dan dat je klopper en schaal absoluut vetvrij zijn. Hierdoor krijg je meer volume!

Geroosterde noten:

Ga je noten gebruiken in je cake? Rooster ze kort, zo blijven ze namelijk ‘knapperig’ als je het gebruikt in ‘nat’ beslag.

Koekjes uitsteken:
Dat is een lastig karwei. Als je je deeg hebt uitgerold ga dan niet gelijk de koekjes uitsteken maar zet het deeg nog even terug in de koelkast. Zo steek je ze makkelijker uit, krijg je scherpere randen en krijg je ze makkelijker los.

Deeg vormen:
Maak je met je handen vormen van deeg of moet je stukjes deeg gebruiken voor bijvoorbeeld koekjes. Doe dit met vochtige handen. Zo blijft er minder deeg aan je handen plakken!

Cake aansnijden:
Haal je mes eerst door kokend heet water, droog je mes af en snij plakjes cake. Vooral handig bij cakes met een chocolade ganache en ‘kleffe cake’

Koekjes bewaren:
Bewaar koekjes en andere lekkernijen in een luchtdichte trommel in de koelkast. Haal ze voor het opdienen uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)