GoodFood Brood & Banket

goodfood brood en banketHij is er weer de Nederlandse GoodFood! Het thema van deze 2007-special is Brood & Banket. Echt alleen maar brood, banket of andere patisserie dingen. Al bij het zien van de foto’s krijg je al zin om aan de slag te gaan. Wat je kan verwachten? 160 recepten van Sven Uyttewaal, beter bekend van Coquille – winnaar van Mijn tent is top, Lonny Gerungan, Jeremy Vermolen en Christian Denis. Ook heeft GoodFood geleent bij haar Engelse moeder en vind je het recept voor de lekkerste chocoladecake van Gordon Ramsay of een kruimeltaart met appel, peer & walnoot van Gary Rhodes. Naast allerlei recepten voor brood, desserts en patisserie wordt er ook veel aandacht gegeven aan basisbereidingen, het graan ABC en meer over van cacaoboon tot chocolade. Van dit nummer heb je weer uren leesplezier en des te langer bakplezier! Deze Nederlandse uitgave van GoodFood magazine is alleen in de winkel te koop voor 6,95, je kan helaas geen abonnement nemen. Des te meer reden om zo snel mogelijk naar een kiosk te gaan om er eentje aan te schaffen!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “GoodFood Brood & Banket”

 1. De Nederlandse GoodFood heeft geen eigen site. Om mee te kunnen doen aan de 2 wedstrijden in brood & banket zul je moeten mailen! Het mailadres staat bij de beide artikelen.

  Gr. Anja

 2. Er staat in 1 van de eerste recepten, te weten zachte nougat een fout.

  Ik wilde ook wel eens nougat maken maar verbaasde mij nogal over de aangegeven temperaturen, maar ook ik kan het verkeerd hebben dus toch maar gemaakt….

  Het enige wat er uit kwam was dus een marshmellow spread die uiteraard niet uithardde. Lekker dat zeker en goed te gebruiken voor wat andere zaken zoals versteviging in slagroom ijs etc, maar geen nougat.

  Na het recept eens goed bekeken te hebben en de regels voor suikerstropen door mijn hoofd te laten gaan heb ik de aangegeven temperaturen omgerekend en aangenomen dat die Reamur waren. Omgezet naar Celsius en aan de slag gegaan met die temperatuur (137.5 C)

  Hoewel ik het een aardig blad vind zijn dit soort fouten toch eigenlijk behoorlijk kwalijk, zeker in een special.

 3. Geachte redaktie van Good Food,

  Prachtig blad! Maar ik wil graag iets weten over een recept. Bij het recept Kletzenbrood op bladzijde 17 van Good Food brood en banket staat bij de ingrediënten aangegeven 8 gram verse gist. Is dat niet veel te weing. 125 gram desem is bij het recept van het witte brood voldoende voor 600 gram meel, maar in dat kletzenbrood gaat 1.6 kilo meel buiten de andere zware ingrediënten. Is die 8 gram soms droge gist en zou het dan 24 gram verse gist moeten zijn? Met vriendelijke groet, Marion Notting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.